Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2016

Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com

Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Ogos 2016, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2016.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Segmen: Blogwalking By YangBaik

ok. untuk memenuhi syarat segmen ini.. saya akan menjawab semampu saya..
Kenapa saya join segmen ini??Pertama, saya memang suka join segmen, GA yang dianjurkan oleh blogger-blogger otai..Kedua, boleh berkenalan dengan blogger-blogger dari seluruh pelusuk negara. Cewahh..:) Boleh belajar teknik penulisan dari mereka2 yang hebat ni.. Kita blogger newbie.. 
Kebaikan blogwalking menurut pendapat saya?Pertama, boleh melawat blog orang sambil membaca entry-entry mereka.. Boleh jadi inspirasi nak upgrade teknik penulisan dan teknik penyusunan blog biar makin kemas, cantik..Kedua, macam biasa, berkenalan dengan blogger lain .. hehehe
Harapan mengenai sejarah kemerdekaan MalaysiaHarapan saya agar kisah pejuangan pendekar kita dahulu tidak akan dilupakan. Selamat Hari Merdekaa!!! 

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM

klik banner untuk join

GA ALOEVERA SOOTHING GEL !

Pertama sekali jom tengok syarat-syarat nak menang GA ni: 1. Mestilah warganegara Malaysia sbb hadiah hanya akan dipos dalam kawasan Malaysia. 2. Merupakan follower blog http://www.bajuwarnacoklat.com/ dan mempunyai blog. Follow sekali google plus saya di sidebar. 3. Komen " SAYA NAK " seberapa banyak yang mungkin hanya di entry ini sahaja dan sertakan link blog sekali. Contoh: SAYA NAK Blog: http://www.bajuwarnacoklat.com/ 4. Pemenang dipilih berdasarkan jumlah komen paling banyak. Sekiranya terdapat lebih dari seorang pemenang dgn jumlah komen terbanyak yang sama, saya akan guna random.org untuk pilih pemenang antara mereka dengan komen terbanyak tu.



SAYA NAK!! SAYA NAK!! SAYA NAK!!SAYA NAK!! SAYA NAK!! SAYA NAK!! SAYA NAK!!SAYA NAK!! SAYA NAK!! SAYA NAK!! SAYA NAK!!SAYA NAK!!

Bila Penulis Bertemu

Yuhuuu,,,  Baru datang mood nak update blog ni...First author sibuk sangat, second author acah2 sibuk pulak.. :p Takde apa pun nak cerita.. Saja nak sematkan cerita kat sini,,, Hahaha..  Nak cerita, kitorang keluar hangout sesama dengan kawan.. Haaa... Baiknya hati si penulis pertama ni, siap datang jemput kat rumah.. lepas tu belanja makan..jadi photographer lagi.. Hahaha,, Walaupun jalan terhincut-hincut sebab baru lepas terseliuh.. Tapi orang tu gagahkan diri jugak.. Cewaahhh..  Kitorang bertiga je pergi jalan-jalan.. Tak pergi mana pun. Tempat common orang Kuantan. Pergi TC.. Mula-mula nak jumpa kat sana je. Tapi orang offer nak ambik.. hehehe.. Kita terima aje..:p  So, pergi la berjalan-jalan. Orang Cyber nak pergi kenal TC. Dia cakap tak kenal jalan nak pergi TC.  Macam tak boleh percaya jee... -_-  btw, nak reveal wajah sebenar first author.. Tapi.. tapi... dia tak kasi.. -_-.. katanya nak biarkan misteri.. Tapi nak jugakk letak gambar kitorang..kat TC.. Hehehe.. Lantakkan dia…
Hai, lama tak mengadap blog disebabkan kekangan kerja, huhuhu... baru-baru ni aku telah dihubungi oleh 2nd author untuk menjawab kuiz yang dah dia sertai, kuiz mengenai soal umur dan kematangan, dan katanya tepat dengan umur dia sekarang (tah-tah 5/6 kali try tu baru dapat result tu..hehehe) so aku pon menyahut cabaran, dan menjawab kuiz tu secara jujur dan amanah....hahahahaha

sangat kelakar jawapan dia




So tu jawapan yang aku dapat, pikir balik serius sgt ke aku ni? hahahaha tapi bagus jgk kan, nanti ada  anak, pandang je anak da seram, suruh je masuk bilik tidor, pandang je terus berdesup masuk tidor..hahahaha
Sampai disini dulu nukilan iklas aku, till next time, adiosss...
-PanahHijau

[KUIZ] Muda atau Tua ?

Tahu tak? Sebenarnya umur kita ni bukan melambangkan kematangan kita.. Kadang tu orang umur 16, 15 lagi matang dari kita yang dah masuk 20++.. Kenapa? Bak kata pujangga, pengalaman mematangkan kita.. gituu.. 〠〠 Jom try jawab kuiz ni.. Saya dahh try jawab.. Jawapannya tepat dengan umur sekarang.. kih3...

Nak try? Tekan sini.. [KUIZ]


-second author- do visit my blog : http://meinnameisthazrina.blogspot.com/

"SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ"

' Giveaway Birthday by Cik Eyz '

Happy Birthdayy Cik Eyz.. :D E = Eh, selamat hari lari Y = Yes, cik eyz dipanjangkan usia Z = Zemoga (baca semoga taw.. hahaha) cik eyz diberikan kebahagiaan selamanyaa..

"GIVEAWAY PERTAMA by FARAH SANUSI"