Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2016

Tips : Turunkan Tekanan Darah Tinggi

Lately ni, first author selalu cerita yang dia asyik pening-pening.. Pergi check-up kat klinik, katanya darah tinggi.. Omooo.. Kesian dia.. So, saya cuba la search cara nak turunkan tekanan darah tinggi...
Credit kepada Fendi Tazkirah
1. Buat solat hajat 2rakaat & mohonlah kepada Allah tentang hajat kita...
2. ~ Ambil beberapa ulas bawang putih dan bersihkannya..     ~ Kisar bawang putih untuk jadikan jus.     ~ Ambil 6 titik daripada jus bawng putih tadi dan campurkan ke dalam segelas air kosong.     ~ Minum 3 kali sehari. 
Mudah-mudahkan mampu jadi penawar untuk penyakit. Selebihnya serahkan pada Allah.. :D  Sakit itu ujian tanda Allah sayang.. :) :)


Perang Dunia Smartphone: Apple vs Huawei vs Samsung. Siapa Paling Hebat?

Macam yang korang tahu, hampir semua orang diseluruh negara memiliki smartphone. Memang jarang lah jumpa orang yang masih pakai phone biasa. Paling-paling pun mesti ada whatsApp, sosenang nak communicate kan? Tapi kali ni ada satu perang terjadi antara Apple, Samsung dan Huawei. Wow! Perang antara team Apple, Samsung dan Huawei ni bukan lah macam perang dunia ye.. Biasalah, mereka berdebat tentang fungsi smartphone masing-masing je basically. Nothing too serious. Hehe jom kita tengok team mana yang paling power dan boleh buat korang rasa convince!  1. Kamera smartphone mana yang lebih berkualiti? Kamera ni sebenarnya salah satu faktor kenapa individu memilih untuk memiliki smartphone yang mereka suka. Yang suka berselfie, tangkap gambar makanan, tangkap gambar sceneryphotoshootmenggunakan smartphone dan sebagainya. Apa kata team iPhone, Samsung dan Huawei ye? Dengar cerita, kamera Huawei ni power gila? Siap dengan Leica Lens lagi guys. Tapi Samsung dengan Apple pun not bad. Menurut …

"Giveaway by Rafyydah"

'Pencarian Bloglist Anna J'

segmen ayu: salam tahun baru 1438H

Azam tahun baru :  Menjadi Hamba Allah yang sentiasa mengingatiNya tak kira saat senang mahupun susah.

Giveaway dan Blog List Oktober 2016 di vitamin-cerdik.com

Segmen Bloglist Nov ~ Dis 2016 by Yana Pink Blossom

Segmen Bloglist Nov ~ Dis 2016 Yana Pink Blossom | Dalam usaha untuk memeriahkan lagi dunia blogger ni dan menggalakkan kerajinan untuk blogwalking kat blog korang, Yana dengan sukacitanya melancarkan segmen pencarian bloglist beliau untuk ditempek di blog Yana Pink Blossom mulai November hingga Disember 2016 ini.

*Cara Penyertaan* Buat entry bertajuk Segmen Bloglist Nov ~ Dis 2016 by Yana Pink Blossom;Copy & paste semua coding yang disediakan di ruangan entri anda (HTML);Pastikan banner ini di link kembali kepada entri asal iaitu entri segmen di blog Yana Pink Blossom. Sekiranya tidak, entri korang tidak diterima;Publish dan tinggalkan link entri korang di ruangan komen entri asal segmen sahaja. Komen di ruangan entri lain tidak dikira yer;Klik link yang diminta sebagai sumbangan jujur dan ikhlas (^^,); danTarikh tutup penyertaan adalah adalah 31 Oktober 2016 jam 12.00 midnight.