Skip to main content

Balik kampong..ooOOoooOOO balik kampong~~

Hai kepada semua pembaca (Acah2 ramai pembaca) , Alhamdulilah cuti aku dah pun diluluskan oleh boss aku yang baik hati (Terpaksa bagi sebenarnya, sebab cuti aku banyak sangat...hahahahaha👿) , dan aku punya cuti bermula pada 24 Dec 2016, dan masuk kerja taun depan..hahahahaha (kalau kata seminggu bunyi mcm kejap, so ckp la taun depan, baru la mcm lama cuti aku ni...hahaha), tapi sangat padat jadual aku, bermula pada 24hb kenduri sepupu aku di kuantan, 25hb bertolak ke kuala lipis, kerana 26hb anak sepupu aku pulak ada kenduri sikit, 27hb balik semula ke kuantan...peewhh~~ 4 hari yang sangat padat...in sya allah mak aku dan adik-adik nak mengikut aku balik, so takde la sunyi sangat perjalanan balik aku tu...hahahahaha
Kalau takde aral melintang, aku akan update blog ni, dan kalau aku ingat bawak balik laptop aku laa.... in sya allah petang jumaat aku akan bertolak balik ke kuantan, doakan perjalanan aku yer....
Sebenarnya sangat lama aku tak balik kuantan rumah mak aku tu, agak exited sebenarnya untuk ride balik, sampai aku mengira detik, saat, waktu, minit, jam, hari, milisaat dan segala jenis fomula pengiraan waktu yang sama waktu dengannya...hahaha...sejak dari hari isnin aku da start tengok youtube, search lagu untuk aku dengar atas motor nanti 
      !!! AMARAN, JANGAN TIRU AKSI INI KERANA SANGAT BERBAHAYA DAN MENYALAHI  !!!
                                                            !!!  UNDANG-UNDANG JALAN RAYA !!!
Err mcm aku dah Ter biasa so takpe la ye, hihihi...(Jangan bagi tau mak aku, kalau x aku malas update blog da) 
Motor aku pun takde la sihat sangat so aku jangka perjalanan kali ni yang paling lama, ETA 4 jam - 4jam lebih...sebab aku akan banyak berhenti rehat (rider pon da tua, xlarat sangat da..hahaha), dan aku nak cuba buat entri tentang perjalanan aku yang ni, pengaruh tengok blog kawan kepada kawan, yakni juga seorang bikers, tengok diorg buat entry best je....nak jugak aku try buat, mana tau dapat sambutan lebih sikit dari pembaca..hahahaha (acah pembaca ramai, dan penulis yang terkenal...hahahaha).
Nanti kalau ad masa aku update lagi ye gais....
Sekian dulu buat masa ni...tataaaaa....

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

1st Author buat "Kambek"

Hai....sorry lama sangat berdiam diri, sebelum memulakan bicara, aku ingin berterima kasih kat 2nd author sebab dengan jayanya meneruskan blog ni dari terus senyap.. credit gambar untuk 2nd author.

Sekarang ni dah masuk bulan December, kalau tak salah last bulan september atau ogos entry yang dibuat, yang lain semuanya diuruskan oleh 2nd author (baik orangnye...huhuhuhu...xmintak upah pon) sekarang ni aku cuba untuk meluangkan masa untuk jenguk-jenguk blog ni...
Okeh, first of all, nak tanya Yolss la kan, ujung tahun ni mana tempat best untuk bercuti? Annual Leave berlambak gara-gara jarang bercuti (Pekerje terbaik baq hanggg) so boss bising, "you aaaa...kena habiskan you punya cuti..kalau tak you rugi wooo...syarikat tarra bayar atau Carry Forward you punya cuti wooo".. Gitu la serba sikit bebelan boss aku..hahaha..
So jenuh pikir kemana nak pergi untuk habiskan cuti, maybe masa tu nanti berlambak la entry yang akan di update..hahaha...kalau ada tempat yang best untuk tenangkan…

Kenali Jenis Panah Anda

Hai, harini takmo type panjang-panjang sebab sibuk sikit dengan kerjaya, (sejak ada second authors ni senang skit kerje.. hahahaha) just nk bagi picture tentang jenis-jenis bow yang ada, tapi jenis recurve bow ye, compound bow relex luu.. nanti aku buat entry tentang compound bow yer.. tu antara bow yang ad...banyak lagi sebenarnya..huhu
Lagi 1 jenis bow tradisional yang agak pelik adalah "Horn Bow" (panah tanduk), yup.. seperti namanya, ianya memang dibuat dari tanduk haiwan, Horn bow senang dikenali kerana bentuknya sangatlah pelik dari bow-bow lain. bow tradisional biasa sebelum pasang string.
bentuk "horn bow" sebelum pasang string.
See, sangat berlainan dari bow biasa, ada yang lagi extreme sampai jadi bentuk "O", dan biasanya bow ni popular dibelah-belah (orang pahang panggil "sebelah" belah je, *infomasi tambahan) asia timur, macam mongolia, korea, dan lain-lain.. sangat nature sebabnya gam pun guna gam ikan (fish glue), lepas tu diikat ketat-…

Sebulan Sehari

Hari ini genap sebulan tau tak update blog ni.. Kalau orang, pasti nya merajuk. Hahaha.. Busy ke? Mungkin laa.. Mungkin.. Lagipun nak update ni, mesti ada jiwa.. Jiwa tu penting. Tukang update ni pun bukan pemilik blog sebenar. Second author. Ntah la pemiliknya menghilang kemana. 😒😒😒.. Kalau nak update yang pelik-pelik pun mesti dia tak perasan. Hahaha.. khianat sikit..
Takde apa nak story kat sini. Nak share gambar pemilikk blog laa.. Nak tahu tak ?? Jap.. Nak upload. Hahaha..
Jeng..jeng.. jeng...

Dapat up gambar lower body je.. Pemilik blog masih ingin merahsiakan identiti sebenar.. Sebab pegang amanah, jadi kita lanje gambar ni je laa.. Hohoho.. Jangan marahhh aaa..


PAKAI BAJU WARNA MERAH, PLEASE JANGAN MARAH. 

Jumpa lagi semua.. :D

Yang ikhlas, HH.. 
psstt... nanti singgah blog saya jugak tau..COMEL